Qui pot votar a les Eleccions Municipals del 26 de maig de 2019

Espanyols residents a l’estat

Amb caràcter general poden participar tots els espanyols empadronats a l’estat majors de 18 anys d’edat el dia dels comicis previstes pel 26 de maig de 2019.

A més, per poder votar es requereix estar inclòs en les llistes del cens electoral, que per aquest procés es corresponen amb les inscripcions al Padró d’Habitants de l’Ajuntament a 30 de gener de 2019 (data prevista).

Els electors espanyols residents i censats a l’estranger NO poden votar en les eleccions municipals.


Nacionals de països de la Unió Europea residents a Espanya

Els requisits exigits són els mateixos que pels electors de l'estat

Només cal emplenar una declaració formal de manifestació de voluntat d'exercir el dret de sufragi a Espanya en les eleccions municipals.

La manifestació es pot presentar a l’Ajuntament en qualsevol moment, si bé perquè tingui efecte en les eleccions municipals de 2019 haurà de fer-se com a molt tard el 30 de gener de 2019.


Nacionals de països amb acord de reciprocitat de dret de sufragi

Majors de 18 anys no privats de dret de sufragi, empadronats, amb autorització de residència a Espanya i haver residit legalment a l'estat 5 anys en el moment de la sol·licitud o 3 anys el dia de la votació pels noruecs

S'ha de sol·licitar a l’Ajuntament la inscripció en el cens electoral per a les eleccions municipals, de l'1 de desembre de 2018 al 15 de gener de 2019, i complir amb la resta de condicions establertes als acords de reciprocitat.

Els països amb acords en vigor són Bolívia, Cap Verd, Colòmbia, Corea, Equador, Islàndia, Noruega, Nova Zelanda, Paraguai, Perú, Trinitat i Tobago i Xile.


Per facilitar les inscripcions dels nacionals de la UE i d'acord de reciprocitat, l'Oficina del Cens Electoral envia una comunicació personalitzada

Ets resident a l'estranger i vols votar?

X
Per millorar els nostres serveis, emprem cookies amb finalitats estadístiques.
Si continues navegant, entenem que acceptes que n'utilitzem.
Pots ampliar la informació aquí.
Accepto