Vot per correu a les eleccions municipals del 2019

Els electors residents a l’estat que estiguin interessats en emetre el vot per correu podran sol·licitar-ho des del 2 d'abril al 16 de maig de 2019

S’ha de fer personalment a les oficines de Correus, amb l’exhibició de l’original del document acreditatiu d’identitat i omplint els formularis disponibles a tal efecte.
 

En la petició caldrà demanar un certificat d’inscripció al cens electoral que emet la Delegació provincial de l'Oficina del Cens Electoral (OCE). L’OCE ha de remetre a l'elector per correu certificat, entre el 5 i 20 de maig, la documentació necessària perquè pugui emetre el seu vot i un cop rebuda dels electors hauran d'enviar el seu vot a la taula electoral, per correu certificat, no més tard del 22 de maig.
 

En cas de malaltia o incapacitat es pot sol·licitar per mitjà de persona autoritzada notarialment.


El procediment i terminis per exercir el vot exterior a l'estranger es específic segons el tipus de perfil del cens en el que estigui inscit l'elector/a. Per a les eleccions municipals no es pot utilitzar el Cens d’Estrangers Residents Absents (CERA). No obstant això, si es pot fer ús del cens d'Espanyols Residents Temporalment Absents (ERTA), és a dir, aquells electors residents en Espanya que es troben temporalment en l’exterior, com poden ser per un període llarg de vacances, passar una temporada amb uns familiars, fer un curs formatiu o la capacitació de l’empresa. A l'enllaç relacionat es pot consultar el seu detall.

 

Tots aquells electors que sol·licitin el vot per correu no podran votar personalment a la mesa electoral el 26 de maig, dia de la celebració de les eleccions municipals.

 


Vot exterior

X
Per millorar els nostres serveis, emprem cookies amb finalitats estadístiques.
Si continues navegant, entenem que acceptes que n'utilitzem.
Pots ampliar la informació aquí.
Accepto