Vot per correu i exterior a les eleccions generals del 2019

Els electors residents a l’estat que estiguin interessats en emetre el vot per correu podran sol·licitar-ho des del 5 de març al 18 d'abril de 2019

S’ha de fer personalment a les oficines de Correus, amb l’exhibició de l’original del document acreditatiu d’identitat i omplint els formularis disponibles a tal efecte.

En la petició caldrà demanar un certificat d’inscripció al cens electoral que emet la Delegació provincial de l'Oficina del Cens Electoral (OCE). L’OCE ha de remetre a l'elector per correu certificat, entre el 8 i el 21 d'abril, la documentació necessària perquè pugui emetre el seu vot i un cop rebuda dels electors hauran d'enviar el seu vot a la taula electoral, per correu certificat, no més tard del 24 d'abril.

En cas de malaltia o incapacitat es pot sol·licitar per mitjà de persona autoritzada notarialment.

El procediment i terminis per exercir el vot exterior a l'estranger es específic segons el tipus de perfil del cens en el que estigui inscit l'elector/a:
 

 • Cens d’Estrangers Residents Absents (CERA): inclou als espanyols que viuen a l’estranger de manera permanent, per exemple perquè han assolit un treball.
  • Sol·licitud al consolat, ambaixada o a la seu electrònica d’INE: del 5 al 30 de març.
  • Tramesa de la documentació per votar de l'Oficina del Cens Electoral: del 5 de març al 16 d’abril.
  • Depòsit pels electors en l’urna del consolat: del 24 al 26 d’abri.
 • Espanyols Residents Temporalment Absents (ERTA): aquells electors residents en Espanya que es troben temporalment en l’exterior, com poden ser per un període llarg de vacances, passar una temporada amb uns familiars, fer un curs formatiu o la capacitació de l’empresa.
  • Sol·licitud al consolat, ambaixada o a la seu electrònica d’INE: del 5 al 30 de març
  • Tramesa de la documentació per votar de l'Oficina del Cens Electoral: del 5 de març al 16 d’abril
  • Remissió del vot per correu a la mesa: del 2 al 24 d’abril.

 

 


Tots aquells electors que sol·licitin el vot per correu no podran votar personalment a la mesa electoral el 28 d'abril, dia de la celebració de les eleccions generals.


X
Per millorar els nostres serveis, emprem cookies amb finalitats estadístiques.
Si continues navegant, entenem que acceptes que n'utilitzem.
Pots ampliar la informació aquí.
Accepto