Inici / Ajuntament - Seu electrònica / Eleccions / Corts Generals / Eleccions a les Corts Generals 2019 (abril) / Vot de persones cegues o discapacitat visual

Vot de persones cegues o discapacitat visual

Sol·licitud del vot de persones cegues o amb discapacitat visual a les Eleccions Generals 2019

Es pot demanar al telèfon 900 150 000, fins a l'1 d'abril de 2019

Els requisits per demanar-ho són els següents:

  • Ser coneixedores del sistema de lecto-escriptura braille.
  • Manifestar que es vol votar de manera secreta, i sense l'ajuda de tercers.
  • Tenir reconeguda una discapacitat igual o superior al 33%, o ser afiliades a l'ONCE.
  • Demanar-ho en el termini indicat, i efectuar la sol·licitud, facilitant a l'Administració electoral el nom, cognoms, NIF, data de naixement, adreça i telèfon de contacte.

Realitzada la sol·licitud, el dia de les eleccions, la mesa electoral, posarà a disposició de la persona electora sol·licitant el kit de vot accessible, amb la documentació necessària per a permetre-li l'exercici secret i autònom del dret de vot.

Se li entregarà una mena de maletí que contindrà:

  • Una guia explicativa en Braille.
  • Tants sobres com candidatures es presentin a les eleccions, tots ells etiquetats en Braille.
  • Les paperetes de cada partit dins del sobre corresponent etiquetat (aquestes paperetes són iguals que les de la resta d'electores, no contenen Braille, per a que siguin inidentificables com a vot d'una persona cega.
  • Un sobre de votació que no contindrà cap etiqueta.
  • La persona electora, haurà d'exigir que l'acompanyin a una sala on pugui fer servir la documentació amb tranquil·litat i amb total intimitat.

Un cop examinada la documentació del kit de vot accessible, s'ha d'extreure la papereta de cada procés (Congrés i/o Senat) dins el sobre etiquetat en Braille que correspongui i introduïr-la al sobre de votació que no contindrà cap senyal. Seguidament podrà anar a votar com qualsevol altra elector i tindrà tot el dret d'endur-se el material del maletí a casa.

La sol·licitud de la utilització del procediment de vot secret i accessible està regulada al Reial decret, 1612/2007, de 7 de desembre, pel qual es regula el procediment de vot accessible que facilita a las persones amb discapacitat visual l'exercici del dret de sufragi. En tot cas, la utilització d'aquest procediment és voluntària, de manera que les persones que ho desitgin podran continuar sent assistides per una persona de la seva confiança, tal com preveu l'article 87.1 de la Llei orgànica 5/1985, de 19 de juny, del Règim electoral general.

El termini per sol·licitar el kit de vot accessible per a les eleccions generals, a través del telèfon 900150000, finalitza l'1 d'abril d'enguany.


X
Per millorar els nostres serveis, emprem cookies amb finalitats estadístiques.
Si continues navegant, entenem que acceptes que n'utilitzem.
Pots ampliar la informació aquí.
Accepto